)
Økonomi

Tag gode beslutninger på udsalg

Black Friday nærmer sig og butikkerne gør sig klar til at give dig de bedste tilbud. Mange fristende tilbud betyder, at vi bruger mange penge – også selvom varerne er billigere end normalt. Vi har samlet en række tips, som kan hjælpe dig med at træffe gode beslutninger, når du er på udsalg. Så slipper du også for en økonomisk trængt december.

1. Køb ikke mere end du behøver

Det er et simpelt tip, men alligevel glemmer vi det, når vi er omgivet af gode tilbud. For at gøre det så billigt som muligt, kan du skrive en liste over, hvad du mangler forud for udsalget. Undgå at kigge i butikker uden grund – specielt i butikker som du som udgangspunkt, ikke skal købe noget i. Går du først ind i butikken, er det svært at modstå de fristende tilbud. Hvis målet med at gå på udsalg er at finde noget spændende, så bør du overveje dine køb en ekstra gang, inden du finder dankortet frem.

2. Tjek priserne på de ting du mangler, før udsalget starter

Hvis du på forhånd har lavet en liste over, hvad du har brug for, så tjek priserne inden udsalget begynder. Det er ikke altid, at førprisen på varen er meget højere end udsalgsprisen. I enkelte butikker skues prisen op i tiden op til udsalget for så at sænke den til normalprisen i udsalgsperioden. Derfor bør du altid tjekke førprisen – gerne i god tid inden udsalget starter.

3. Sæt en grænse for hvor meget du må bruge

Sørg for at du ikke bruger mere, end du har råd til. Det kan du gøre ved at sætte en grænse for hvor meget, du må bruge. Det betyder dog ikke, at du skal bruge de penge, du har sat af. Det er dumt at købe noget, bare fordi du har sat penge af til det. Hvis du ikke kan købe alt det, du gerne vil, for det beløb du har sat af til udsalgsshopping, bør du lave en prioriteret liste og gå efter det, du har mest brug for.

Er det noget, du ville have købt, hvis det ikke var på udsalg?

4. Investér i ting, du kan bruge længe

Trends inden for mode kommer og går. Skal du købe tøj på udsalg, kan det derfor være en god idé, at gå efter basisting som holder, uanset hvordan moden ændrer sig. Tænk langsigtet – så kan du gøre gode og billige fund, som du er glad for at have i skabet længe. Gå fx efter klassiske sorte jeans eller en ny blazer.

5. Køb julegaverne på udsalg

Black Friday er tæt på jul. Så det er oplagt at udnytte tilbuddene og samtidig få overstået julegaveindkøbene. At købe julegaver kan nemt blive en dyr fornøjelse, så det kan være en god idé at købe gaverne på Black Friday – der er som regel gode penge at spare.

6. Skriv ting på ønskelisten

Det kan være fristende at købe ting til sig selv, men når nu julen er lige om hjørnet, så kan det være en god idé at sætte dine ønsker på en liste og sende den til dine nærmeste i stedet for. Mange forældre, bedsteforældre, børn, børnebørn og venner sætter pris på at få en ønskeliste, så julegaveshoppingen går lettere. Tag en runde i butikkerne og skriv de ting ned som du ønsker dig, uden at købe noget af det til dig selv – og send den så til dine nærmeste.

Sidste tip:

Nyd udsalget. Og hvis du ikke finder det, du søger – så husk, at der er udsalg igen lige efter jul.

15. april 2020

Spar penge på årets sommerferie

Klik her og læs mere