)
Bolig

Det intelligente hjem

Det intelligente hjem

Den teknologiske udvikling har for alvor ramt de danske hjem, og der findes i dag en lang række intelligente løsninger, der kan gøre dit hjem mere intelligent – sjovere, mere behageligt og mere energirigtigt at bo i. Intelligente boligforbedringer spænder bredt og rummer alt lige fra app-styrede komfurer, wifi-styrede ovne og køleskabe med touchskærme til ”smart housing”, der dækker over installation af intelligent varme-, ventilations- og lysstyring. Alt kan kontrolleres på dine mobile enheder via intelligente gadgets, apps og udstyr, som kan være med til at gøre vores hjem lidt smartere og vores hverdag lidt lettere. Her på siden får du tips til, hvordan du kan gøre dit hjem mere intelligent.

Gadgets i hjemmet

”Home automation” er blevet en særdeles populær genre inden for intelligent boligoptimering. I fremtidens intelligente hjem kan du automatisere og fjernbetjene alt lige fra lys, alarmsystemer, gulvvarme og hårde hvidevarer til underholdning. Boligoptimering gennem gadgets, apps og udstyr i alle former og størrelser, er med til at gøre livet lettere og mere komfortabelt for os lige præcis der, hvor vi tilbringer en stor del af vores tid – nemlig i hjemmet.

Når hele køkkenet får internetadgang

Den teknologiske udvikling er så småt begyndt at gøre sit indtog i danskernes køkkener, hvor det blandt andet er blevet muligt at købe en wifi-styret ovn, der kan forbindes til internettet. På den måde kan man regulere og kontrollere ovnens temperatur fra mobilen, tabletten eller computeren, mens man slapper af på sofaen. Så længe der er en aktiv internetforbindelse, er det muligt at indstille ovnens temperatur og tilberedningstid – uanset om du er indenfor eller udenfor hjemmets fire vægge. På samme måde er det muligt at tænde, slukke og varmeregulere dine kogeplader via apps på din smartphone eller tablet.

Desuden er det nu også blevet muligt at få køleskabe, der både kan kobles til internettet og har touchskærme, som fungerer som hele køkkenets underholdningssystem. Køleskabet kan streame nyheder, afspille musik og fungere som TV. Og takket være et lille indvendigt kamera behøver man ikke længere åbne køleskabsdøren for at se, hvad det gemmer på – det hele bliver vist på touchskærmen i real-time.

Intelligent underholdning

Få fuld kontrol over dit hjems underholdning ved at integrere computer, fjernsyn og musikanlæg, så du har alle funktioner samlet på en central multimedieserver, der styrer det hele. Ved hjælp af kunstig intelligens og indbygget internetadgang, kan dine højtalere nu både spille din musik for dig, samtidig med at du via stemmestyring kan få dine højtalere til at udføre en lang række handlinger.

”Smart housing”, der betaler sig

Det er reelt kun din egen fantasi, der sætter grænserne for, hvad der kan styres i det moderne, intelligente hjem. Du kan blandt andet få kontakter og bevægelsessensorer, der via apps styrer lyset i dit hjem. På den måde kan du tænde og slukke lyset efter tidspunkt og behov – også selvom du ikke selv er hjemme til fysisk at trykke på kontakten. Derudover kan du også styre hjemmets varme og indeklima ved at koble termostater og temperatursensorer på hjemmets gateway, så du kan slukke, tænde og regulere rumtemperaturerne via din smartphone, tablet eller computer. På præcis samme måde er det også muligt at aktivere og deaktivere persienner, markiser, udluftning og åbning/lukning af vinduer på afstand.

Det intelligente hjem er altså ikke blot et spørgsmål om bekvemmelighed – det kan også sænke dine udgifter til forbrug ved at sikre, at du ikke bruger unødigt meget varme, eller har lys eller elektriske apparater kørende uden grund. Hvis du har glemt at skrue ned for varmen, inden du tog på ferie, kan du blot gøre det på ferien via din app – og skrue op for varmen igen, når ferien lakker mod enden, så I kommer hjem til et dejligt, lunt hus.

 

Øg sikkerheden med smart housing

Med intelligent boligoptimering og smart housing er det også muligt at sikre hjemmet med elektroniske dørlåse, sensorer og kameraer – på den måde kan du sidde på arbejdet eller på ferien og fortsat have det forkromede overblik over matriklen derhjemme. Du vil sågar kunne bruge mobilen til at lukke gæster ind i huset, ligesom du kan få overvågningssystemet til at sende dig en sms, hvis der er brud på vandrør, mistanke om gasudslip eller forsøg på indbrud. I et vist omfang kan systemet endda lukke for gas, vand og el, hvis det kan begrænse omfanget af skaden.

Drømmer du om at optimere dit hjem og gøre det lidt mere smart og bekvemt? Klik her og læs mere om, hvordan du kan optimere dit hjem med et Byggelån fra Express Bank.

Læs mere om byggelån

10. oktober 2016

Ny europæisk forbrugerundersøgelse

Klik her og læs mere